Обука: Волонтеризам и застапување

Преку активни граѓани до силно општество. Преку волонтеризам до нови знаења и вештини. Преку активно застапување до реализација на прогресивни идеи. Градиме млади лидери!

Застапување за слобода на изразување

НВО Инфоцентар во рамки на проектот „Застапување за слобода на изразување“ во соработка со Центарот за стратегии и развој ПАКТИС, организираше две работилници во Прилеп, од кои едната на тема „Односи со јавност и комуникациски вештини“ на која предавач беше Билјана Бејкова, а другата на тема „Слобода на изразување и здружување“ на која предавач беше.

Обуки за млади лидери

Здружението Центар за стратегии и развој ПАКТИС од Прилеп, во рамки на проектот „Лидери на заедницата“ објавува оглас за обука на 10 млади лидери. Избраните кандидати ќе поминат тренинг од областите на : „Алатки за граѓански активизам & лидерство“ „Истражување & стратешко планирање“  „Медиа & улична уметност“ Обуките за трите модули ќе бидат спроведени.

Воведна обука за грантистите на УСАИД

Во рамки на проектот на УСАИД за граѓанско општество, ПАКТИС како една од организациите грантисти, присуствуваше на воведната обука за спроведување на проектите. Фото: Ванчо Џамбаски

Спроведен тренинг за „Истражувачки алатки“

Здружението Центар за стратегии и развој – ПАКТИС во соработка со Младински образовен Форум – МОФ, на 29-ти и 30-ти Ноември, 2014 година, организираше дводневен тренинг на тема „ Истражувачки алатки“. Обуката ја поминаа 20 млади лица, кои се стекнаа со основните вештини за спроведување на квалитативно и квантитативно истражување, наменето за спроведување на анкети,.