Разумот во ситуација кога општеството се наоѓа во слободен пад

Дискусиона група во склоп на проектот ЖИВИ БИБЛИОТЕКИ: архиви на граѓанската непослушност Сесија во Битола ,Тетово, Гевгелија, Прилеп, Кавадарци 14.07.2014 Гости: Бранимир Стојановиќ и Ноа Трејстер (Учителот Незнајко и неговите комитети) Белград, Ивана Васева, Филип Јовановски, Јованка Попова Дали една општествена структура која е во слободен пад (без падобран) поддржува една парадоксална ситуација каде сите.

Пописот е демократија, а не само етничка бројка!

На 14 мај 2014, во просториите на Здружение Центар за стратегии и развој Пактис од Прилеп, се одржа работилница на тема “Пописот е демократија, а не само етничка бројка“. Оваа работилница е оджана во рамките на истоимениот проект кој го спроведува НВО Инфоцентар во партнерство со Македонскиот центар за европско образование, Центарот за развој на.

Промоција на Граѓански Активатор

Во просториите на Центарот за стратeгии и развој ПАКТИС-Прилеп, се промовираше прирачникот кој беше изготвен во рамки на проектот на здружението Плоштад Слобода „Граѓански активатор“, а истовремено се оддржа работилница и едукација за содржините од прирачникот и детектирање на проблеми кои може да се решат со граѓански/комуникациски методи. Граѓански активатор Прирачник за граѓанско делување Издавач:.