Обука за граѓанско новинарство

На 25.12.2018 (вторник) во просториите на ПАКТИС се одржа обука за граѓанско новинарство за среношколците во Прилеп.

Целта на оваа обука е подобрување на медиумската писменост меѓу младите и подигнување на свеста за негативните ефекти на лажните вести врз младите но и целото општество.