Обуки за млади лидери

Здружението Центар за стратегии и развој ПАКТИС од Прилеп, во рамки на проектот „Лидери на заедницата“ објавува оглас за обука на 10 млади лидери. Избраните кандидати ќе поминат тренинг од областите на :

  1. „Алатки за граѓански активизам & лидерство“
  2. „Истражување & стратешко планирање“ 
  3. „Медиа & улична уметност“

Обуките за трите модули ќе бидат спроведени во месеците Август и Септември 2015.

Повикот е отворен до 10 Август 2015.